Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHIstraga SIPA-e: Uhapšeni Ibro Berilo i suradnici, otkrivene sumnjive transakcije

Istraga SIPA-e: Uhapšeni Ibro Berilo i suradnici, otkrivene sumnjive transakcije

U Sarajeveu su nastavljene aktivnosti Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) koje su rezultirale hapšenjem više osoba povezanih s navodnim korumpiranim poslovanjem. Tužitelj će uskoro odlučiti o daljnjim mjerama prema osumnjičenima, a prijedlog će biti dostavljen Kantonalnom sudu u Sarajevu.

Ibro Berilo i njegovi suradnici uhapšeni

Ibro Berilo, bivši direktor, tokom ispitivanja na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) branio se šutnjom uz prisustvo svog advokata. Pored njega, uhapšeni su i Adis Mulaosmanović, vlasnik firme Lok-pil d.o.o., kao i službenici Edina Džigal i Nađa Milišić iz Općine Trnovo.

Dalja hapšenja i privremena obustava transakcija

Prema informacijama Klixa, očekuje se hapšenje Nermina Demirovića, bivšeg direktora “Sarajevo šuma”, koji se trenutno nalazi izvan države. SIPA je ranije saopćila da je u okviru operativne akcije pod nazivom “Incitat” blokirala transakcije u ukupnom iznosu od 610.000 KM.

Pretresi i oduzeti dokazi

Akcija uključuje i pretres poslovnih, kao i stambenih objekata. Do sada je privremeno oduzeta značajna količina dokumentacije, mobilnih telefona i računara koji su relevantni za daljnju istragu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -