Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHSDA u Krizi: Panični Pokušaji Opstanka i Optužbe na Račun Lidera

SDA u Krizi: Panični Pokušaji Opstanka i Optužbe na Račun Lidera

U posljednjim danima, stranka SDA se suočava s ozbiljnom krizom i optužbama koje dostižu visoki nivo. Panični pokušaji opstanka na vlasti postaju sve očigledniji. Potpredsjednik FBiH, Refik Lendo, optužen je za zloupotrebu pozicije kako bi spriječio formiranje nove Vlade FBiH.

Od Suda do OSA-e

Bivši direktor OSA-e, Osman Mehmedagić, uhapšen je zbog sumnje da je koristio resurse Agencije za špijuniranje državnih sudija. Njegov saučesnik, suspendirani predsjednik Suda BiH, Ranko Debevec, takođe je pod istragom. Ova situacija ukazuje na ozbiljnu involviranost dinastije SDA u pravosudni sistem.

Optužbe i Hapšenja

Fadil Novalić, premijer Federacije BiH, osuđen je na četiri godine zatvora zbog zloupotrebe položaja. Selmo Cikotić, bivši ministar sigurnosti, također je optužen za zloupotrebu funkcije, dok je Fikret Prevljak pobjegao u Tursku nakon što su ga povezali s aferom “Asim”.

Gubitak Kontrole

SDA gubi ključne pozicije u pravosuđu i policiji. Vahid Šahinpašić je smijenjen zbog povezanosti s trgovinom drogama, a Šerif Isović zbog sumnje u zloupotrebu položaja. Smjena Sebije Izetbegović na čelu KCUS-a dodatno je naglasila krizu unutar stranke.

Pogubnost SDA za Bošnjake

Profesor Salih Fočo ističe da je SDA najpogubnija stranka za bošnjački narod. Prema njegovim riječima, SDA se nije snašla ni u opoziciji, a krivica za sve promašaje pada na njenu adresu. Potrebne su snažne reforme kako bi se zaštitio identitet BiH kao demokratske države.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -