Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHVulin optužuje Vladu FBiH: "Kukavice i podlaci" spriječili su mi dolazak u...

Vulin optužuje Vladu FBiH: “Kukavice i podlaci” spriječili su mi dolazak u BiH

U posljednjem intervjuu za televiziju Pink, ministar obrane Srbije Aleksandar Vulin izrazio je nezadovoljstvo zbog onemogućavanja njegovog dolaska u Bosnu i Hercegovinu. Vulin je optužio predsjednika Naše stranke, Edina Fortu, i ministra vanjskih poslova Elmedina Konakovića za sprječavanje njegovog dolaska u Prebilovce.

Vulin o zabrani dolaska

Vulin je istakao da mu vlasti u BiH nisu formalno zabranile dolazak helikopterom. Prema njegovim riječima, obaviješten je samo sat vremena prije leta da nema nikoga ko bi potpisao potrebnu dozvolu. “Svi su na moru”, kazao je Vulin, što je, kako je dodao, samo prikriven način zabrane njegovog dolaska.

Konaković ne odobrava ulazak

Ministar Elmedin Konaković pružio je objašnjenje povodom odluke o neizdavanju dozvole. On je za portal Klix.ba izjavio kako ne može dozvoliti ulazak osobi koja neprestano napada suverenitet i integritet BiH. Time je potvrdio svoju čvrstu poziciju prema Vulinovim stavovima.

Reakcije na Vulina

Vulin je dodatno naglasio kako vlasti u BiH ne samo da su kukavice već i podlaci zbog načina na koji su obavijestili o njegovoj nemogućnosti dolaska. Ova situacija dodatno produbljuje već prisutne tenzije između Srbije i Bosne i Hercegovine.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -