Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHVulinov ulazak u BiH zabranjen: Konaković oštro reagovao

Vulinov ulazak u BiH zabranjen: Konaković oštro reagovao

Potpredsjedniku Vlade Srbije, Aleksandru Vulinu, danas nije dozvoljen ulazak helikopterom u Bosnu i Hercegovinu. Ova informacija prvi je objavljena na portalu “Avaza”. Vulin se trebao pojaviti u Prebilovcima kod Čapljine, gdje je planirano obilježavanje stradanja srpskog naroda u Drugom svjetskom ratu.

Komentar ministra vanjskih poslova BiH

Nakon što mu je zabranjen ulazak, Vulinov dolazak su komentirali iz Ministarstva vanjskih poslova BiH. Ministra Elmedina Konakovića kontaktirali smo kako bismo dobili više informacija. On je istakao da je Vulinov dopis stigao suprotno zakonskim procedurama, a to je da se najava mora poslati 48 sati unaprijed.

Konakovićevo obrazloženje

Konaković je kazao: “Možda smo mogli uložiti napor da se stvari danas riješe. Međutim, Vulin je čovjek koji je dokazani remetilački faktor. Njegovi postupci ruše suverenitet BiH.” On je naglasio da nikada neće potpisati odobrenje za Vulinov ulazak u BiH dok se ne promijeni njegov odnos prema zemlji.

Sigurnosne agencije i ulazak u BiH

Ministar je dodao: “Sigurnosne agencije nisu zabranile ulazak. Vulin je mogao ući kopnenim putem. No, gdje god mu je potrebna moja saglasnost, nikada je neće dobiti dok ne prestane s neprijateljskim postupcima prema mojoj domovini.” Ova izjava dodatno jasno ukazuje na trenutačne napetosti između Srbije i Bosne i Hercegovine.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -