Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHSporna Strategija: Bivši Ministar Bečarević Kritizira Aktuelnog Ministra Bošnjaka

Sporna Strategija: Bivši Ministar Bečarević Kritizira Aktuelnog Ministra Bošnjaka

U jučerašnjim izjavama, Eko-akcija je ukazala na ozbiljne sumnje oko strategije koju je potpisao aktuelni ministar Bojan Bošnjak. Bivši kantonalni ministar Almir Bečarević otvoreno je iznio svoje stavove za portal Klix.ba.

Kritika Strategije od strane Bečarevića

Bečarević tvrdi da je Bošnjak dao pozitivnu ocjenu na strategiju, iako su njegova prethodna trojica ministra odbijala to učiniti. Oni su smatrali da je ta strategija neutemeljena. “Naručilac tog akta je nenadležni organ,” ističe Bečarević. Prema njegovim riječima, jedini nadležni za takav dokument je Zavod za prostorno planiranje.

Pitanje Nadležnosti i Procedura

Bečarević također napominje da je cijeli proces, od raspisivanja tendera do izbora izvršioca, sproveden unutar Općine Trnovo, što smatrate pogrešnim korakom. Kako kaže, to je dovelo do toga da je firma iz Banje Luke izabrana za izvršioca bez odgovarajuće nadležnosti.

Izjava u SIPA-i

Ovaj slučaj doveo je Bečarevića do SIPA-e, gdje je dao izjavu. “Ono što nije ispoštovano je procedura ocjenjivanja, jer je samo ministar dao saglasnost,” naglašava Bečarević. Takvo ponašanje dovodi u pitanje legitimnost cijelog postupka.

Bečarević također dodaje da su prethodni ministri, Enver Hadžiahmetović i Faruk Kapidžić, odbili dati pozitivno mišljenje. Njegova želja bila je dati negativno mišljenje, ali se u tome susreo s preprekama.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -