Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHUhapšeni Načelnik Općine Trnovo, Ibro Berilo, Ispitan na KCUS-u

Uhapšeni Načelnik Općine Trnovo, Ibro Berilo, Ispitan na KCUS-u

Načelnik Općine Trnovo, Ibro Berilo, uhapšen je zbog sumnje u sistemsku korupciju. Berilo se trenutno nalazi na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS), gdje će biti ispitan od strane postupajućeg tužioca.

Ispitivanje u Bolnici

Ispitivanje Ibre Berila planirano je za večeras, iza 19 sati. Ispitivanju će prisustvovati njegov advokat, što je standardna procedura u ovakvim slučajevima. Berilo je osumnjičen za ozbiljna krivična djela, uključujući zloupotrebu položaja.

Korupcija i Povezani Akteri

Postoje ozbiljne optužbe da je Berilo, kako bi osigurao dozvolu za gradnju objekata na državnom zemljištu na Bjelašnici, na poklon primio apartman u aparthotelu “Aroma”. Ovaj apartman nije bio naveden u njegovom imovinskom kartonu.

U okviru akcije “Incitat”, uhapšeni su i sarajevski biznismen Adis Mulaosmanović, njegova sestra Edina Džigal, kao i pomoćnica Berila Nađa Milišić. Također, Nermin Demirović, bivši direktor “Sarajevo-šume”, je osumnjičen, ali nije trenutno u Bosni i Hercegovini.

Serija Hapšenja

Optuženi se terete za udruživanje s ciljem činjenja krivičnih djela, koje uključuju pranje novca. Ova situacija naglašava ozbiljne probleme s korupcijom na lokalnom nivou.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -