Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHUhapšen osumnjičeni za falsifikaciju identiteta u Tuzli

Uhapšen osumnjičeni za falsifikaciju identiteta u Tuzli

U večernjim satima 2. avgusta 2024. godine, istražitelji MUP-a Tuzlanskog kantona legitimizovali su nekoliko lica u ugostiteljskom objektu u naselju Stupine. Tokom ovog postupka, jedan od osumnjičenih predao je lažnu ličnu kartu Republike Srbije.

Pretres i hapšenje osumnjičenog

Osumnjičeni, čije ime nije objavljeno, bio je svjestan da koristi krivotvorenu ispravu. Istražitelji su sproveli koordiniranu akciju lociranja i legitimizacije, a pripadnici Jedinice za podršku MUP-a TK obavili su pretres. Prilikom pretresa, pronađena je krivotvorena lična karta, a osumnjičeni je lišen slobode.

Informacije o osumnjičenom

Prema informacijama iz Tužilaštva, uhapšeni je Ranisav Ratković, koji je u Srbiji osuđen na 16 godina zatvora za teška krivična djela. Osuđen je zbog ubistva u saizvršilaštvu i falsifikovanja isprava. Također, bio je lider u kriminalnoj grupi zajedno sa Stefanom Blagojevićem.

Suradnja policijskih institucija

Trenutno se provodi kriminalistička obrada i prikupljanje informacija o ovom licu uz saradnju policijskih i pravosudnih institucija u Bosni i Hercegovini i Srbiji. Interesantno je da nije poznato zašto Srbije nije raspisala međunarodnu potjernicu za Ratkovićem.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -