Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHSumnjiva djelovanja na Bjelašnici: Istraga protiv općinskog saradnika Berila

Sumnjiva djelovanja na Bjelašnici: Istraga protiv općinskog saradnika Berila

Nezakonite promjene regulacionih planova

Prema nezvaničnim saznanjima, Ibro Berilo se sumnjiči za zloupotrebe tokom rada sa općinskim saradnicima. Navodno je mijenjao regulacione planove u korist investitora radi izgradnje objekata na Bjelašnici. Pritom, zemljište na kojem su planirani projekti nalazi se pod privremenom zabranom raspolaganja.

Pokloni kao način prikrivanja

Berilo je navodno primao poklone kao naknadu za svoje aktivnosti. Među njima se ističe “Apartman 25”, koji je pokušao prikriti kao svoju imovinu. Ove informacije dolaze u sklopu šire istrage koju provodi policija.

Finansijski tragovi i povezanosti

Istraga je otkrila značajne novčane iznose na računima Berilove supruge. Njen račun sadrži više stotina hiljada KM. Osim Berila, pažnju vlasti privukli su i Adis Mulaosmanović i Edina Džigal, koji se također spominju u ovom kontekstu.

Kaznena djela u fokusu istrage

Berilo i njegovi saradnici, uključujući Nermina Demirovića i Nađu Milišić, suočavaju se sa optužbama za udruživanje radi činjenja krivičnih djela. Mnogi se sumnjiče za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja, kao i pranje novca.

Prodaja državnog zemljišta

Osim toga, Berilo se sumnjiči za pogodovanje pri prodaji šest parcela državnog zemljišta iznad hotela Nomad. Ova istraga ima potencijalne posljedice za mnoge aktere koji su uključeni.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -