Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHPolicija SIPA-e sprovodi operativnu akciju "Incitat" u Sarajevu

Policija SIPA-e sprovodi operativnu akciju “Incitat” u Sarajevu

Akcija “Incitat” na 12 lokacija

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su pokrenuli operativnu akciju pod nazivom “Incitat”. Ova akcija obuhvata pretres poslovnih, stambenih objekata i pokretnih stvari na 12 lokacija u Sarajevu.

Pretresi u općini Trnovo i kompaniji “LOK-PIL”

Među tačnim lokacijama nalaze se prostorije općine Trnovo i pravnog lica “LOK-PIL” doo Sarajevo. Ova operacija ima za cilj rasvjetljavanje kriminalnih aktivnosti unutar pomenutih subjekata.

Uhapšeni i osumnjičeni

Četiri lica su trenutno pod kontrolom policijskih službenika, dok se za jednim osumnjičenim još uvijek traga. Ove aktivnosti sprovode se zbog postojanja osnovane sumnje na počinjenje krivičnih djela.

Krivična djela u fokusu

Osnovna krivična djela koja se istražuju uključuju „Udruživanje radi činjenja krivičnih djela“, „Zloupotreba položaja ili ovlaštenja“ i „Pranje novca“, kako je propisano Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine.

Suradnja s drugim institucijama

Pretresi se vrše po nalogu Kantonalnog suda u Sarajevu i pod strogim nadzorom Kantonalnog tužilaštva. Uz SIPA-u, u akciji učestvuju i policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -