Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHU Kantonu Sarajevo pokrenuta akcija "Incitat": Pretresi na 12 lokacija

U Kantonu Sarajevo pokrenuta akcija “Incitat”: Pretresi na 12 lokacija

Akcija ‘Incitat’ i pretresi na više lokacija

U jutarnjim satima na području Kantona Sarajevo započeta je akcija “Incitat”. Ova operacija obuhvaća pretrese na 12 različitih lokacija. Pripadnici Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA) trenutno sprovode pretrese, među kojima je i zgrada Općine Trnovo.

Osumnjičeni u fokusu istrage

Među osumnjičenima za ovu akciju nalaze se istaknuta imena. Načelnik Općine Trnovo, Ibro Berilo, na ovom je spisku. Pored njega, tu su i Nermin Demirović, bivši direktor “Sarajevo-šuma”, kao i Adis Mulaosmanović, vlasnik kompanije “LOK-PIL Trnovo”.

Osumnjičeni uključuju i Nađu Milišić, pomoćnicu rukovodioca za geodetske imovinsko-pravne poslove Općine Trnovo, te Edinu Džigal. Ova lica su pod sumnjom za ozbiljna krivična djela.

Kriivična djela pod sumnjom

Prema informacijama iz SIPA-e i Kantonalnog tužilaštva, pretresi se vrše zbog postojanja sumnje u počinjenje ozbiljnih krivičnih djela. Među njima su “Udruživanje radi činjenja krivičnih djela”, “Zloupotreba položaja ili ovlaštenja” i “Pranje novca”. Ova akcija ukazuje na ozbiljnost situacije i intenziviranje borbe protiv korupcije.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -