Petak, 20 Septembra, 2024
HomeMagazinZanimljivostiPar pronašao skriveno blago prilikom renoviranja kuće u Londonu

Par pronašao skriveno blago prilikom renoviranja kuće u Londonu

Tokom renovacije starije kuće u Londonu, Džoš i Emili Bruks otkrili su neobično iznenađenje ispod starog tepiha. Naime, pronašli su nevjerojatan hrastov parket harlekin uzorka, skriven više od 30 godina.

Oduševljenje i otkriće

Njihovo otkriće podijeljeno je na društvenim mrežama, gdje Džoš pokazuje svoje oduševljenje dok uklanja tepih. Kako je otkriveno, parket je zapravo dijamantnog uzorka i u izvrsnom je stanju. Ovaj mali, ali značajan dio parketa par je primijetio tokom obilaska kuće, ali nisu imali predstavu o njegovoj vrijednosti i stanju prilikom kupovine.

Procjena vrijednosti parketa

Stručnjak za podove koji je posjetio Džoš i Emili potvrdio je da se radi o jednoj od najboljih vrsta hrastovine. Džoš je istakao da se vrijednost cijelog parketa procjenjuje na između 20 i 25 hiljada funti, što u eurima iznosi oko 23 do 29 hiljada.

Planovi za očuvanje parketa

Par planira zadržati ovaj izuzetan parket. Džoš je dodao da će ga fino izbrusiti, a zatim lakirati ili bajcati kako bi mu povratili sjaj i očuvali njegovu ljepotu. Renovacija njihovog doma postala je bolja zahvaljujući ovom neobičnom otkriću.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -