Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHJasmila Žbanić: Holivud čeka na dva nova scenarija

Jasmila Žbanić: Holivud čeka na dva nova scenarija

U današnjem izdanju “Dnevnog avaza”, najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, objavljen je ekskluzivni razgovor sa Jasmilom Žbanić. Ova renomirana rediteljica otkrila je da se trenutno priprema za pisanje dva scenarija u Holivudu.

Trostruki trošak za američke serije

Žbanić je istaknula da tri minute američke epizode koštaju kao šest minuta produkcije u BiH. Ovaj podatak ukazuje na velike razlike u industrijskim standardima između dva tržišta, ali i na potencijalne mogućnosti za bh. kreativce.

Preokret za BiH

U razgovoru je takođe spomenuto da Trojka ima priliku da napravi preokret u političkom sistemu. Jasmila vjeruje da bi mogli uraditi ono što SDA nije uspjela za 20 godina.

Obilježavamo značajne ličnosti

Na 29. godišnjicu pogibije generala ARBiH Izeta Nanića, razgovarali smo sa njegovom majkom Rasimom. Ona je podijelila snažne emocije, rekavši: “Da je moj Izet živ, sve bi bilo drugačije.”

Izvještaj iz Transparency Internationala

U ovom izdanju, čitatelji će moći pročitati i razgovor sa Srđanom Blagovčaninom iz “Transparency Internationala BiH”. On tvrdi da je Dodikov režim u potpunosti izoliran, što izaziva zabrinutost među građanima.

Kazna za Samira Šehića

Osim toga, tu je i priča o Samiru Šehiću, koji je postao žrtva cyber kriminala. Prevarant mu je ukrao sav novac putem OLX-a, ističući opasnosti online transakcija.

Novak Đoković ispisuje historiju

Na kraju, pratićemo i nevjerovatan uspjeh Novaka Đokovića, koji je osvojio olimpijsko zlato u Parizu. Njegov uspjeh je priča o trajanju i posvećenosti sportu.

Svježe novine možete pročitati i na digitalnoj platformi na ovom linku.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -