Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHPretežno sunčano jutro širom zemlje, ali uz mogućnost kiše narednih dana

Pretežno sunčano jutro širom zemlje, ali uz mogućnost kiše narednih dana

Jutro u Bosni i Hercegovini proteklo je pretežno sunčano, dok se najavljuje prolazno naoblačenje tokom dana. Vjetar se u Hercegovini kreće jugozapadnim smjerom, dok u Bosni duva sjeverni i sjeveroistočni vjetar.

Temperaturne prilike danas

Jutarnja temperatura zabilježena je u rasponu od 16 do 22 stepena, a na jugu je dostigla čak i 26 stepeni. Dnevne temperature variraju od 27 do 32 stepena, dok na jugu mogu dostići do 37 stepeni.

Prognoza za naredne dane

Prema trodnevnoj prognozi, u utorak, 06.08.2024., očekuje se umjereno do pretežno oblačno jutro u Bosni. Kiša je moguća u sjevernim i istočnim dijelovima zemlje. U Hercegovini će biti sunčano uz malu oblačnost. Jutarnje temperature kretaće se od 15 do 22 stepena, dok će dnevne varirati između 26 i 37 stepeni.

U srijedu, 07.08.2024., sunčanje će nastaviti uz umjerenu oblačnost. Lokalni pljuskovi mogu se očekivati poslije podne u zapadnim područjima. Temperaturne vrijednosti će biti slične kao prethodnog dana.

Četvrtak, 08.08.2024., donosi sunčano vrijeme uz mogućnost lokalnih pljuskova u Hercegovini i zapadnim dijelovima Bosne. Jutarnje temperature će biti od 17 do 23 stepena, dok dnevne dosežu do 39 stepeni na jugu.

Biometeorološka upozorenja

Dugotrajne visoke temperature mogu izazvati probleme hroničnim bolesnicima i meteoropatama. Preporučuje se obavljanje aktivnosti u jutarnjim satima i pridržavanje mjera zaštite od sunca. Učesnici u saobraćaju trebaju biti oprezni.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -