Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHSelçuk Bajraktar, kreator vojnih dronova, stigao u Sarajevo

Selçuk Bajraktar, kreator vojnih dronova, stigao u Sarajevo

Selçuk Bajraktar, poznati turski biznismen i kreator dronova, doputovao je u Sarajevo. Na svojima društvenim mrežama objavio je fotografiju iz Ferhadije, predivne džamije u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Uloga u proizvodnji dronova

Bajraktar je suvlasnik renomirane kompanije koja se bavi proizvodnjom vojnih dronova. Njegovi dronovi stekli su svjetsku slavu zbog svoje inovativne tehnologije i efikasnosti. Riječ je o proizvodima koji su primijenjeni u brojnim vojnim operacijama diljem svijeta.

Porodica i obrazovanje

Selçuk Bajraktar je zet predsjednika Turske, Redžepa Tajipa Erdoana. Njegovo bogatstvo procjenjuje se na oko 1,2 milijarde dolara. Bajraktar je diplomirao inženjerstvo elektronike i komunikacija na Istanbulskom tehničkom sveučilištu. Nadalje, stekao je magisterij na Univerzitetu Pensilvanija.

Pogledi na budućnost

Wall Street Journal ističe Bajraktara kao potencijalnog nasljednika Erdoana na čelu Turske. Njegov uticaj u turskoj industriji i politici svakako je značajan.

Razlog njegovog dolaska u Sarajevo ostaje nepoznat javnosti. Mnogi se pitaju kakve su njegove namjere i planovi u Bosni i Hercegovini.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -