Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHGužve na autoputu prema Sarajevu: Problemi na naplatnom mjestu Tarčin

Gužve na autoputu prema Sarajevu: Problemi na naplatnom mjestu Tarčin

Uobičajene gužve tokom ljetnih vikenda

Gužve na autoputu prema Sarajevu nisu rijetkost, posebno tokom ljetnog perioda. Kraj vikenda donosi pojačan promet, jer se veliki broj građana vraća iz južnog dijela naše zemlje. Ovakve gužve su uobičajene, ali od prošlih dana intensitet kolona postaje značajniji.

Intenzivni promet na autoputu

S obzirom na aktuelnu situaciju, važno je napomenuti da se kolone na autoputu prema Sarajevu formiraju već nekoliko puta u posljednjih par dana. Ovakvi uslovi čine putovanje neizvjesnim i dugotrajnim, što dodatno opterećuje vozače.

Radovi na sanaciji puta

Početkom augusta, konkretno 1. ovog mjeseca, zabilježeni su radovi na sanaciji oštećenog kolovoza. Ovi radovi su se odvijali na ulaznom kraku autoceste na naplatnom mjestu Tarčin. Zbog ovih radova, određeni dio autoputa bio je zatvoren, što je dodatno pogoršalo situaciju s gužvama.

Iz nadležnih institucija savjetuju vozače da planiraju putovanja unaprijed i prilagode svoje rute kako bi izbjegli duže zastoje. Stepen gužvi na autoputu ukazuje na potrebu za boljim upravljanjem prometom, posebno tokom ljetne sezone.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -