Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHZavršena manifestacija "Lastavica 2024" okupila vjernike i promovirala zajedništvo

Završena manifestacija “Lastavica 2024” okupila vjernike i promovirala zajedništvo

Na platou Lastavica, danas je završena vjersko-kulturna manifestacija “Lastavica 2024”. Ovaj događaj privukao je veliki broj vjernika, koji su se okupili u cilju njegovanja duhovnih vrijednosti.

Poruke muftije Dizdarevića

Predsjednik Organizacionog odbora, muftija zenički hafiz prof. dr. Mevludin-ef. Dizdarević, istakao je značaj Lastavice kao mjesta okupljanja. “Ovo mjesto njeguje potrebe ljudske duše i zajedništvo”, kazao je muftija. Naglasio je važnost sjećanja na Allaha prilikom svakog okupljanja, jer je to temelj blagoslova.

Osnaživanje omladine

Muftija je također ukazao na važnost osnaživanja omladine. Kroz program “Lastavici u pohode”, mladi su se upoznali sa bogatom bosanskom historijom. “Narod bez ponosa na svoju prošlost ne može uspjeti”, dodao je.

Poruke Malkića i zajedništvo

Direktor Uprave za vjerske poslove Rijaseta, hafiz dr. Mensur-ef. Malkić, poručio je okupljenima da čuvaju historiju i kulturu. “Budite ponosni na svoju domovinu Bosnu i Hercegovinu”, apelovao je Malkić. Također, pozvao je da se drže vjere i tradicije, ističući važnost mirnog i zajedničkog života.

Manifestacija je trajala od 26. jula i uključivala je razne vjerske, kulturne i sportske aktivnosti. Lastavica se tradicionalno smatra mjestom okupljanja stanovnika okolnih sela.

Na kraju, program je završen učenjem Lastavičke dove, potvrđujući duh zajedništva i zajedničke odgovornosti među prisutnima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -