Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHTenzije u Zenici: Kasumović odgovara na optužbe Škalje

Tenzije u Zenici: Kasumović odgovara na optužbe Škalje

U Zenici je došlo do sukoba između vijećnika Namira Škalje iz SDA i gradonačelnika Fuada Kasumovića. Kasumović je komentirao incident koji se dogodio tokom manifestacije “Mošćanica fest 2024”.

Pohvale mladima i sjećanje na događaj

Gradonačelnik se na događaju susreo s brojnim ljudima i izrazio zadovoljstvo prisustvom na manifestaciji. “Bilo je zadovoljstvo svjedočiti nevjerovatnoj energiji mladih organizatora”, izjavio je Kasumović.

Reakcija na optužbe

Nakon što je Škaljo navodno napao Kasumovića, gradonačelnik je negirao te navode. “Susretao sam se sa gostima iz Turske i izbjegavao sukobe”, kazao je Kasumović. On je dodao da su mnogi svjedoci prisustvovali događaju i mogu potvrditi njegovu verziju situacije.

Politička pozadina sukoba

Kasumović je optužio Škalju za prljavu kampanju i niskih optužbi. “Ovo nije prvi put da se suočavam s takvim napadima od strane SDA”, dodao je on. Gradonačelnik je pozvao zeničane da nastave biti aktivni i podrže njegov rad.

Nastavak političke borbe

Kasumović je najavio da će prijaviti ovu kampanju Centralnoj izbornoj komisiji BiH. Naglasio je da će se nastaviti zalagati za razvoj Zenice, bez obzira na preuranjene napade i laži.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -