Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHZagušenje na Graničnim Prelazima i Ograničenja na Magistralnim Putovima

Zagušenje na Graničnim Prelazima i Ograničenja na Magistralnim Putovima

Prema najnovijem izvještaju iz BIHAMK-a, očekuje se pojačan promet vozila tokom dana, naročito prema lokalnim izletištima i na graničnim prelazima.

Duga Zadržavanja na Graničnim Prelazima

Ovih dana zabilježena su duga zadržavanja na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Problemi su evidentni na graničnim prelazima: Velika Kladuša, Izačić, Gradina, Bosanska Gradiška, Deleuša i Hum. Na ostalim prelazima, čekanje ne prelazi 30 minuta.

Problemi na Magistralnim Putovima

Na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, zbog oštećenja mosta, vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom. Saobraćaj za vozila preko 30 tona je obustavljen.

Sanacioni radovi su aktivni na nekoliko magistralnih puteva, uključujući Vitez-Travnik, Kladanj-Vlasenica i Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje. Ovi radovi dodatno usporavaju saobraćaj.

Granični Prelazi i Ograničenja

Do kraja avgusta, granični prelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić) bit će otvoren za putnički saobraćaj. S druge strane, saobraćaj za vozila preko 5 tona na graničnom prelazu Karakaj je zabranjen.

Teretna vozila koja prelaze ovu granicu preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -