Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHKoncert Darka Lazića u Tuzli prekinut zbog dojave o bombi

Koncert Darka Lazića u Tuzli prekinut zbog dojave o bombi

Koncert popularnog pjevača Darka Lazića u Tuzli prekinut je usred nastupa. Dojava o postavljenoj eksplozivnoj napravi primljena je u policiju oko 21:50 sati. U trenutku kada je koncert bio u punom jeku, organizatori su morali reagovati.

Evakuacija publike

Naime, koncert se održavao na parkingu pored Panonskih jezera, gdje je okupljeno mnoštvo obožavatelja. Nakon prijema dojave, hitna evakuacija posjetitelja bila je neophodna. Policijske snage odmah su došle na lokaciju kako bi izvršile pregled i osigurale prostor.

Policijski pregled u toku

Tuzlanska policija pokrenula je KDZ (kriminalistička dojava) pregled kako bi utvrdila ozbiljnost prijetnje. U narednim danima očekuje se više informacija o incidentu. Svi posjetitelji su, na sreću, evakuirani bez povreda.

Reakcije publike

Reakcije publike su mješovite, s izrazima straha i zabrinutosti. Mnogi su izrazili želju da saznaju više. Organizatori koncerta su također razočarani što su morali prekinuti nastup zbog nepoznate prijetnje.

Ovo nije prvi put da se koncerti suočavaju s ovakvim situacijama. Policija apeluje na građane da se suzdrže od lažnih dojava koje mogu dovesti do ozbiljnih posljedica.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -