Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHKakanjski dani završavaju uličnom utrkom "Kakanj za 5"

Kakanjski dani završavaju uličnom utrkom “Kakanj za 5”

Manifestacija Kakanjski dani, koja se održava svake godine, završava danas uličnom utrkom “Kakanj za 5”. Očekuje se učešće više stotina trkača iz Bosne i Hercegovine i regije, koji će se boriti za najbolje vrijeme.

Uživanje u kulturnom programu

Tokom manifestacije, Kakanj je okupio hiljade posjetilaca. Oni su uživali u raznovrsnim koncertima, uključujući nastupe Deniala Ahmetovića, Amela Ćurića, Zabranjenog pušenja, Amara Jašarspahića, Peđe Jovanovića i Emira Aličkovića. Organizatori se svake godine trude prirediti bolji program za svoje sugrađane i posjetitelje.

Utrka za humanitarne svrhe

U trci “Kakanj za 5” učestvovat će i naš najpoznatiji atletičar Amel Tuka. Pored njega, trčiće i rudari humanitarci te načelnik Mirnes Bajtarević. Oni se pridružuju grupi “Kilometar života”, koja šesti put organizuje akciju prikupljanja sredstava za školskim priborom za učenike iz socijalno ugroženih porodica.

Donacije za potrebite

Udruženje Ka plus, kao i prethodnih godina, podržava ovu humanitarnu akciju. Svi učesnici utrke “Kakanj za 5” će moći prilikom preuzimanja startnih paketa dati novčanu donaciju za nabavku školskog pribora. Ova akcija pokazuje zajedništvo i solidarnost naše zajednice.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -