Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHStanivuković se povukao, ali betonizacija grada se nastavlja

Stanivuković se povukao, ali betonizacija grada se nastavlja

U Banja Luci se nastavlja polemika oko urbanističkih izmjena. Gradonačelnik Draško Stanivuković povukao je svoje namjere oko izgradnje nebodera od deset spratova u parku Kupusište. Ovaj potez je uslijedio nakon protestâ građana koji su se protivili izmjenama regulacionog plana.

Protesti građana

Građani su osudili odluku vlasti koja je predviđala izgradnju komercijalnih objekata umjesto obrazovne ustanove. Međutim, iz Narodnog fronta ističu da on nije odustao od urbanističkih planova na drugom kraju parka Kupusište.

Sporni regulacioni plan

Prema najnovijim informacijama, na drugom dijelu parka Stanivuković je “ucrtao” novu lamelu i spratove za firmu ‘Hidroenergo’. Jedan od suvlasnika te firme, Jelenko Lolić, smatra se bliskim prijateljem porodice Stanivuković. Ova povezanost dodatno podiže sumnju u transparentnost tih planova.

Nelegalne izmjene i mešetarenje

Narodni front ukazuje na činjenicu da niti jedan urbanistički plan nije donesen tokom Stanivukovićevog mandata. Prema njihovim tvrdnjama, ovo omogućava nelegalne izmjene i mešetarenje gradskim zemljištem. Upozorili su gradonačelnika da Banja Luka nije njegovo privatno vlasništvo.

Zaključak

Na kraju, iz Narodnog fronta ističu kako se grad mora razvijati prema standardima struke, a ne zavisiti od poslovno-političkih interesa pojedinaca. Ovaj slučaj dodatno je rasvijetlio izazove s kojima se Banja Luka suočava u oblasti urbanističkog planiranja.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -