Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHPojačan promet na cestama BiH tokom avgusta: vozači, pripazite!

Pojačan promet na cestama BiH tokom avgusta: vozači, pripazite!

U prvoj suboti u mjesecu avgustu, sezona godišnjih odmora pogodila je puteve Bosne i Hercegovine. Prema informacijama iz BIHAMK-a, zabilježen je pojačan promet vozila, posebno na pravcu Sarajevo-Mostar.

Frekventni granični prelazi

Granični prelazi Doljani, Ivanica, Kamensko, Gradina, Velika Kladuša, Izačić i Deleuša bilježe povećanu frekvenciju putničkih vozila na izlazu iz zemlje. Na graničnim prijelazima Orašje, Bosanski Brod i Bosanska Gradiška, značajan promet se može primijetiti u oba smjera.

Stanja na putevima i radovi

Na putu Rogatica-Ustiprača, zbog oštećenja mosta, promet vozila do 30 tona dopušten je samo jednom trakom. Za veća vozila, saobraćaj je obustavljen. Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Vitez-Travnik, Kladanj-Vlasenica, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Foča-Ustikolina, i Bijeljina-Rača.

Posebne mjere za teretna vozila

Na graničnom prelazu Karakaj kod Zvornika, zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona. Teretna vozila teže od 5 tona preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

BIHAMK naglašava da vozači trebaju poštovati saobraćajne propise kako bi osigurali sigurnu vožnju tokom ovih ljetnih mjeseci.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -