Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHSuša se nastavlja, ali dolaze promjene u vremenskim prilikama

Suša se nastavlja, ali dolaze promjene u vremenskim prilikama

Prema izvještajima s BHMeteo.ba, suša se nastavlja zbog lokalnosti padavina. Neće svi krajevi dobiti potrebne količine kiše, ističu meteorolozi. Nakon tople fronte, koja je protekle noći donijela prolazno naoblačenje, oblačnost se polako povlači.

Vrijeme u narednim danima

U narednim satima očekuje nas pretežno sunčano vrijeme, uz mogući lokalni predfrontalni pljusak. Nova hladna fronta stiže danas, a najprije će zahvatiti sjeverne dijelove zemlje u jutarnjim satima subote, 3. augusta. Očekuju se pljuskovi s grmljavinom.

Naredna sedmica donosi promjene

Kako hladna fronta napreduje prema jugu, nestabilnost će se širiti, a pred kraj dana, očekuje se da napusti područje naše zemlje. Nedjelja, 4. august, donosi pretežno sunčano, ali ugodnije vrijeme, budući da će vjetrovi sjeverac i bura oslabiti.

Upravna situacija u zemlji

Ovaj vremenski obrazac nije povoljan za područja pogođena požarima. U početku naredne sedmice očekuje se izmjena sunca i oblaka, uz rijetke pljuskove. Vrućine se vraćaju sredinom sedmice, no nedostatak toplotnih talasa kakvi su zabilježeni u julu donosi olakšanje.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda javljaju da je danas u Bosni bilo umjereno do pretežno oblačno. U Hercegovini je vrijeme bilo sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -