Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetErdogan optužen za izdaju: Wilders udara na turskog predsjednika

Erdogan optužen za izdaju: Wilders udara na turskog predsjednika

Nedavno, izraelski ministar vanjskih poslova izrazio je kritiku prema predsjedniku Turske, Recepu Tayyipu Erdoganu. Ova situacija je privukla pažnju i Geerta Wildersa, vođu nizozemske Stranke slobode. Na društvenim mrežama, Wilders je iznio oštre optužbe protiv Erdogana, nazivajući ga “bijesnim psom Bliskog istoka”.

Wildersova oštra retorika

Wilders je usporedio Erdogana s Muamerom Gadafijem, rekavši da se Erdogan druži s teroristima poput Hamasa i da njegovo ponašanje predstavlja prijetnju Turskoj. “Većina Turaka su veliki ljudi, ponosni na naslijeđe Ataturka”, naglašava Wilders.

Podrška sekularnim Turcima

Wilders je poručio da sekularni Turci preziru Erdogana zbog njegovih političkih odluka koje slabe tursku ekonomiju i utiču na sigurnost žena. “Oni zaslužuju mnogo bolje od islamističkog diktatora,” rekao je Wilders. Njegova izjava izazvala je brojne reakcije unutar Turske i van nje.

Posljedice optužbi

Reakcije na Wildersove izjave su već počele stizati. Analitičari predviđaju da će ove izjave dodatno zagrijati odnose između Turske i drugih zemalja. Očigledno, trenutna politička situacija u Turskoj i dalje će biti predmet rasprava.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -