Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHDodik kritizira ulogu američkog ambasadora Marfija u BiH

Dodik kritizira ulogu američkog ambasadora Marfija u BiH

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, osvrnuo se na izjave Džejmsa O'brajana, pomoćnika američkog državnog sekretara. U objavi na društvenoj mreži X, Dodik je istakao da predsjednika Sjedinjenih Američkih Država ne interesuje stanje u svijetu, već se fokusira isključivo na dešavanja u RS.

Dodikove riječi o marfi

Dodik je komentarisao podršku američke Vlade ambasadoru Majklu Marfiju, naglašavajući da Marfi djeluje kao osobni predstavnik Joea Bidena. “Zamišljao sam da se predsjednik SAD bavi važnim globalnim pitanjima, ali sada ispada da se fokusira na UIO i budžetske raspodjele”, rekao je Dodik.

Neobična diplomatija ambasadora Marfija

Dodik smatra da se Marfijevo ponašanje razlikuje od uobičajene diplomatske prakse. “Nikada u historiji nijedan ambasador nije djelovao kao Marfi. Izgleda da njegovi potezi nemaju veze s predsjednikom SAD”, dodao je Dodik.

Apel Bijeloj kući

Na kraju, Dodik je najavio da planira uputiti pismo Bijeloj kući kako bi dobio informacije o Marfijevoj ulozi i ponašanju u BiH. Ove izjave naglašavaju napetosti između Republike Srpske i diplomatskog predstavništva SAD.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -