Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHIntenzivne Kontrole Pomorske Plovidbe u Neumu za Sigurniji Ljetni Turizam

Intenzivne Kontrole Pomorske Plovidbe u Neumu za Sigurniji Ljetni Turizam

Usmjereni na Sigurnost Kupača

Direktorica Federalnog saobraćajnog inspektorata, Maja Prvulović, izjavila je da se kontrole u Neumu provode prema Zakonu o unutrašnjoj plovidbi. “Čvrsto smo opredjeljeni intenzivirati aktivnosti kako bismo povećali poštivanje propisa i unaprijedili stanje u područjima naše nadležnosti”, dodala je.

Nadzor Posjedovanja Uvjerenja

Glavni inspektor Tomislav Mikulić objasnio je ciljeve novog nadzora. “Težište nadzora je na kontroli posjedovanja uvjerenja za upravljanje čamcima i vodenim skuterima”, istakao je. Sva plovila moraju ispunjavati zakonom propisane uslove za plovidbu.

Efekti Inspekcijskog Nadzora

Prema Mikuliću, plovila moraju biti registrirana kod nadležne kapetanije i periodično pregledana. Osobe koje upravljaju ovim plovilima moraju imati uvjerenja o položenom ispitu.

Tokom jula, uz pomoć federalnog tržišnog i turističko-ugostiteljskog inspektorata vršeni su intenzivni nadzori. Fokus je bio na kontroli primjene Zakona o turističkoj djelatnosti i unutrašnjoj trgovini.

Rezultati Kontrola

Federalni inspektor Amer Zilić je istakao da je njegovo prisustvo rezultiralo smanjenjem broja prekršaja. “To se direktno manifestuje na povećanje sigurnosti kupača i učesnika u pomorskom saobraćaju”, zaključio je Zilić.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -