Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHNUB BiH u Problemima: Direktor Ovčina Ignoriše Kolektiv i Prijeti Stabilnosti Institucije

NUB BiH u Problemima: Direktor Ovčina Ignoriše Kolektiv i Prijeti Stabilnosti Institucije

Nacionalna i univerzitetska biblioteka BiH (NUBBiH) suočena je s ozbiljnim problemima u rukovođenju. Kolektiv ove institucije ukazuje na teškoće s direktorom Ismetom Ovčinom, koji se, iako je na godišnjem odmoru, ponaša kao da nije.

Privatne Odluke i Pritisci na Zaposlene

Ovčina je sam sebi odobrio godišnji odmor koji je započeo 29.07.2024. godine. Ipak, i dalje dolazi u sjedište biblioteke, gdje stvara pritiske na radnike i skriva pečat biblioteke. Kolektiv je od njega zahtijevao pismenu obavezu o penzionisanju nakon završetka odmora.

Kolektiv NUBBiH Traži Inspekcijski Nadzor

U svom saopćenju, kolektiv je izrazio zabrinutost zbog Ovčinog odugovlačenja odlaska u penziju. Umjesto da se povuče, Ovčina je potpisao obavijest vezanu uz uslove za penzionisanje, što dodatno komplikuje situaciju.

Kako bi se situacija riješila, kolektiv je zatražio hitni inspekcijski nadzor od Ministarstva pravde BiH. Ova institucija apelira na sve nivoe inspekcija da se uključe i izvrše nadzor.

Briga za Zaposlene i Njihove Porodice

Predstavnici kolektiva naglašavaju da Ovčina svojim postupanjem ne vodi računa o sudbini 41 porodice koje zavise od njegovog rada. Do slanja ovog saopćenja, nisu primili povratnu informaciju o statusu svojih zahtjeva.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -