Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHOpćina Stari Grad ulaže u obrazovne institucije: 50.000 KM za rekonstrukciju igrališta...

Općina Stari Grad ulaže u obrazovne institucije: 50.000 KM za rekonstrukciju igrališta OŠ “Saburina”

Općina Stari Grad odlučila je investirati 50.000 KM u rekonstrukciju sportskog igrališta OŠ “Saburina”. Ovaj projekt predstavlja dio šireg plana unapređenja obrazovnog sistema u ovoj općini.

Projekti u drugim školama

Načelnik Irfan Čengić je pojasnio da Općina financira slične projekte u ostalim osnovnim školama. U OŠ “Edhem Mulabdić” i OŠ “Šejh ef. Muhamed Hadžijamaković” realiziraju se projekti energetske efikasnosti. Također, OŠ “Hamdija Kreševljaković” dobiva obnovu sportskog igrališta, uz ugradnju solarnih panela.

Ulaganja u Prvu bošnjačku gimnaziju

Kao dio ovog programa, Općina će donirati 25.000 KM za sanaciju krova Prve bošnjačke gimnazije. Preostala sredstva dolaze iz resornog Ministarstva za odgoj i obrazovanje. Ove godine planira se ukupno ulaganje od oko sedam miliona KM u obrazovne institucije u Starom Gradu.

Zadovoljstvo lokalnom zajednicom

Direktorica Prve bošnjačke gimnazije, Emela Mehmedspahić, naglasila je značaj ulaganja u obrazovne institucije. Istakla je kako obrazovanje nije trošak, već investicija za bolju budućnost. “Nadam se da će naša škola uzvratiti lokalnoj zajednici”, izjavila je Mehmedspahić.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -