Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHPojačan inspekcijski nadzor pomorske plovidbe u Neumu

Pojačan inspekcijski nadzor pomorske plovidbe u Neumu

Direktorica Federalne uprave za inspekcijske poslove, Ivana Prvulović, danas je posjetila Neum. Ovom prilikom obišla je federalne inspektore koji vrše nadzor nad pomorskom plovidbom. Nadzor se obavlja s ciljem povećanja stepena poštivanja propisa u Neumskom akvatoriju.

Povećanje sigurnosti tokom turističke sezone

Federalna uprava je istakla važnost sigurnosti kupača u ljetnom periodu. “Cijenili smo da je sigurnost kupača posebno ugrožena tokom turističke sezone”, kazala je Prvulović. Zbog toga su organizovana pojačana inspekcijska nadzora.

Inspekcija plovila i vozača

Glavni federalni saobraćajni inspektor Tomislav Mikulić naglasio je da se nadzor fokusira na kontrolu posjedovanja uvjerenja za upravljanje čamcima i skuterima. “Sva plovila moraju ispunjavati zakonom propisane uvjete”, istakao je Mikulić.

Rezultati nadzora

Federalni inspektor Amer Zilić je rekao da je, nakon četiri dana pojačanog prisustva, zabilježeno smanjenje broja prekršaja. “To direktno utiče na sigurnost kupača i učesnika u pomorskom saobraćaju”, izjavio je Zilić.

Intenzivni nadzori u drugim sektorima

Osim saobraćajnog inspektorata, provode se i nadzori u oblasti tržišne kontrole, te turističko-ugostiteljskih inspekcija. Fokus je na primjeni Zakona o turističkoj djelatnosti i drugih relevantnih propisa.

Federalna uprava za inspekcijske poslove nastavlja s provođenjem inspekcijskih nadzora na cijelom području Federacije BiH.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -