Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHOdržan vjerski program u znak sjećanja na šehide u Bosni i Hercegovini

Održan vjerski program u znak sjećanja na šehide u Bosni i Hercegovini

U nedjelju su se održale komemorativne aktivnosti na šehitlucima i spomen-obilježjima, obilježavajući sjećanje na herojsku borbu za Bosnu i Hercegovinu. Nakon dočeka bajraktara i ratnih zastava, slijedio je vjerski program u kojem je učestvovao vojni muftija, Nesib-ef. Hadžić.

Poruka o jedinstvu i ponosu

Nesib-ef. Hadžić istaknuo je da je Bosna i Hercegovina zemlja koju su odbranili njeni najbolji sinovi. U njegovom obraćanju, podsjetio je na važnost zajedništva svih naroda u odbrani domovine. Kazao je da su stali zajedno u teškim vremenima, rame uz rame, bez obzira na nacionalnu pripadnost.

Važnost sjećanja na prošlost

“Proliveno je puno krvi za ovu domovinu”, naglasio je muftija Hadžić. On je podsjetio da oni koji su preživjeli agresiju nose važan emanet. Taj emanet, prema njegovim riječima, ne smije biti težak, nego ponosan.

Poziv na zajedničku budućnost

On je također naglasio da je osnovna svrha okupljanja podizanje svijesti o jedinstvu i ljubavi prema domovini. “Svi koji volimo Bosnu i Hercegovinu, moramo biti spremni da je branimo”, poručio je Hadžić, govoreći o važnosti odgovora na svaki mogući nasrtaj.

Na kraju, muftija je istakao važnost sjećanja na sve poginule i obilazak mezarja šehida, simbolično na Igmanu, te time poslao jasnu poruku o značaju očuvanja mira i jedinstva među svim građanima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -