Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHKasim Demirović: Mlađi pilot OS BiH koji se ne boji izazova i...

Kasim Demirović: Mlađi pilot OS BiH koji se ne boji izazova i voli igru

Kasim Demirović ostvario dječački san

Kasim Demirović iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja ostvario je svoj dječački san. Postao je pilot Oružanih snaga BiH. Njegov rad i predanost nedavno su privukli pažnju javnosti, posebno nakon akcije gašenja požara u Bugojnu.

Igra s djecom nakon akcije

Nakon što su helikopteri OSBiH učestvovali u gašenju požara, Kasim nije mogao odoljeti izazovu da zaigra fudbal s djecom na stadionu Hendek. Kaže da ga to ispunjava i daje mu energiju. “Iako smo imali tri leta, uvijek se rijetko nađem s djecom i igram,” rekao je Demirović.

Poređenje s holivudskim junakom

Demirović je također postao popularan na društvenim mrežama kada su ga uporedili s Tomom Kruzom iz filma “Top Gun”. “Bilo mi je smiješno. Ja sam ponosan što predstavljam svoju zemlju i nosim uniformu OS BiH,” dodao je pilot.

Predanost domovini

Kasim je istakao svoju predanost BiH. “Previše truda je uloženo da bih otišao. Ovdje sam da služim narodu i domovini,” izjavio je. U službi je od 2020. godine, nakon završene vojne akademije u Turskoj.

Pripremanje za nove izazove

Dok smo razgovarali, Kasim se pripremao za novi let u Drvaru. Njegova hrabrost i predanost inspiracija su svima. Ponosno služi svoju zemlju.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -