Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHIzbori u Novom Gradu: Tko se bori za načelničko mjesto?

Izbori u Novom Gradu: Tko se bori za načelničko mjesto?

U općini Novi Grad, koja je najveća općina u Bosni i Hercegovini, kandidati su već jasno definirani. Ovogodišnji izbori donose zanimljive utrke za načelničko mjesto, a građani će imati priliku odabrati svoje predstavnike.

Glavni kandidati za načelničko mjesto

Semir Efendić iz Stranke za BiH i Mirza Selimbegović iz koalicije Trojka (SDP, NS, NiP) vode glavnu bitku za načelničku poziciju. Ova utrka se očekuje s velikim interesovanjem među građanima.

Stranačke liste i njihov sastav

Predvodeći stranačke liste, Denis Đogić predstavlja Snagu naroda, dok stranka Za nove generacije ima Maju Muftić Đedović na čelu svoje liste od 25 kandidata. Kenan Kolašinac predvodi listu SDA, koja broji 36 kandidata.

Uz to, Haris Rustemović prvi je na listi Narodnog evropskog saveza (NES) s 32 kandidata. Također, Abel Baltić vodi 35 kandidata iz SDP-a, dok su Nezir Handžić i Dino Okerić na čelu listi Stranke za BiH i NiP-a, respektivno, s po 36 kandidata.

Ove informacije dodatno naglašavaju važnost izbora u Novom Gradu i predstavljanje raznovrsnih političkih opcija. Građani će imati priliku da odluče tko će ih zastupati u narednom periodu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -