Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHKandidati za načelnika i Vijeće u Bužimu: Stranačka ponuda raznolika

Kandidati za načelnika i Vijeće u Bužimu: Stranačka ponuda raznolika

U Bužimu je predstojeći izborni proces donio raznoliku ponudu kandidata. Načelnička pozicija ima jednog kandidata iz SDA, aktuelnog načelnika Mersudina Nanića. Međutim, lista za Općinsko vijeće je znatno šira.

SDA i ostale stranke

Stranka demokratske akcije (SDA) ima 22 kandidata, na čelu s Mehmedom Talićem. Socijaldemokratska partija (SDP) nudi 20 kandidata, a nosilac liste je Suvad Šahinović. Sličan broj kandidata imaju i Stranka za BiH (SBiH) i Stranka pomjerenja u BiH (SPU BiH), obje s 20 i 22 kandidata, predvođene Ibrahimom Livakovićem i Nerminom Porićem, redom.

Manje stranke i kandidati

Nezavisna lista (NiP) ima pet kandidata, a nosilac je Hašim Livaković. Neka od manjih opozicionih stranaka, poput Narodne stranke (NES) i Demokratske fronte (DF), također se predstavljaju sa 22, odnosno tri kandidata. Na čelu DF-a je Nedžad Durić. Pomak ima sedam kandidata, a predvodi ih Samir Đulić.

Agan Bunić na čelu Narodne liste Bužim

Possljednji na listi je Narodna lista Bužim, kojoj predstoji Agan Bunić, bivši načelnik. Bunić je poznat po problemima sa zakonom, uključujući osuđujuće presude za krivotvorenje i zloupotrebu položaja. Ovaj faktor može utjecati na njegovu kandidaturu, ali neće umanjiti njegovu popularnost među određenim biračima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -