Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHFestival "Kids Star" 2024: Prijave otvorene za mlade muzičke talente!

Festival “Kids Star” 2024: Prijave otvorene za mlade muzičke talente!

Prijave za 2. međunarodni festival dječije muzike Sarajevo “Kids Star” 2024. su zvanično otvorene. Ovaj festival, koji inspiriše djecu da pjevaju i pokažu svoje umjetničke talente, održat će se 7. decembra u Domu mladih u Sarajevu.

Uzbudljiv program i kreativne radionice

Festival će ponuditi bogat takmičarski i revijalni program. Učesnici će imati priliku za obilazak Sarajeva na dan festivala, kao i sudjelovanje u kreativnim radionicama dan ranije. Ove godine organizatori očekuju još veći broj prijava.

Pravo učešća

Festival je otvoren za pojedince i duet, čije pjesme moraju biti novonastale i autorske. Pjesme trebaju biti o dječijoj svakodnevici, igrama i ljubavi, te izražavati ljepotu i slobodu djetinjstva. Učesnici mogu prijaviti djela do 15. septembra 2024. godine.

Prošlogodišnji uspjeh

Prošlogodišnji festival “Kids Star” bio je izuzetno uspješan. Održan je 2. decembra, s 20 učesnika iz BiH i okolnih zemalja. Takmičari su bili podijeljeni u dvije kategorije: male zvijezde i mlade zvijezde.

Podrška i organizacija

Festival “Kids Star” organizuje Udruženje za očuvanje i razvoj umjetnosti “Artista”. Ove godine festival podržavaju Grad Sarajevo, Ministarstvo kulture i sporta, kao i Ministarstvo za odgoj i obrazovanje KS.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -