Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHPožari oko Mostara: Vatrogasci se cijelu noć bore za život i imanje

Požari oko Mostara: Vatrogasci se cijelu noć bore za život i imanje

U Mostaru su vatrogasci tokom noći neumorno radili na gašenju požara koji su se pojavili u prigradskim naseljima. Najveći izazov bila je situacija na požarištu iznad Jasenice, gdje su se vatrogasci, volonteri i mještani borili za zaštitu kuća.

Kritična situacija u Jasenici

Prema riječima dežurnog operativnog iz Profesionalne vatrogasne jedinice Mostar, požar je trenutno pod kontrolom. Vatrogasne ekipe se smjenjuju kako bi osigurale stalnu prisutnost na terenu. Mještani i volonteri su također uključeni, što predstavlja izvanrednu solidarnost zajednice.

Aktivni požari u okolnim područjima

Pored Jasenice, požari su aktivni i na Dobrom Selu i Krivodolu. Svi požari izbili su na nepristupačnom terenu, što dodatno otežava gašenje. Ove nepristupačne lokacije predstavljaju pravi izazov za vatrogasne jedinice koje nastoje da obuzdaju plamen prije nego što izazove veće štete.

Solidarnost zajednice u borbi protiv požara

Prikazano je mnogo volje i hrabrosti mještana koji su se pridružili vatrogascima. Zajedništvo u ovakvim trenucima od esencijalne je važnosti za uspješno gašenje požara i zaštitu života i imovine. Pozivamo sve da pruže podršku i pomoć lokalnim vatrogasnim ekipama.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -