Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHDamir Nikšić: Nezadovoljstvo radom Vlade FBiH i moguće promjene u koaliciji

Damir Nikšić: Nezadovoljstvo radom Vlade FBiH i moguće promjene u koaliciji

Zastupnik Naše stranke u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH, Damir Nikšić, izrazio je nezadovoljstvo radom vladajuće većine i Vlade FBiH. Tokom prošlog mjeseca, mediji su iz njegove izjave naslutili da bi mogao napustiti vladajuću koaliciju, čime bi je dodatno oslabio.

Podrška unutar Kluba Naše stranke

Unutar Kluba Naše stranke, Nikšić je dobio podršku nekih kolega. Namjeravali su poslati poruku Vladi da će ubuduće biti suzdržani pri usvajanju dnevnog reda. Ovo bi se dogodilo u slučaju da šef i većina vlade ne budu prisutni na sjednicama.

Odustajanje od poslovničke intervencije

Nikšić je istaknuo da je Klub na kraju odustao od predložene poslovničke intervencije. Međutim, oštra kritika ministra zdravstva tokom Vladinog sata i press-izjave nije pala u zaborav. Premijer FBiH, Nermin Nikšić, do ljetne pauze nije poslao nijedan ključni zakon u parlamentarnu proceduru.

Neispunjena obećanja i nedostatak uticaja

Prema Nikšiću, tri mjeseca su prošla bez značajnih pomaka po pitanju UKC-a u Tuzli. Ističe da podjela odgovornosti, bez stvarnog uticaja u koaliciji, dovodi do besmislenog političkog angažmana.

Na kraju, Nikšić sugerira da ne vidi razlog za nastavak saradnje u koaliciji koja ne prija njegovoj stranci i koja često djeluje kao marginalizovana stranka.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -