Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHVikend donosi pojačan saobraćaj u Bosni i Hercegovini

Vikend donosi pojačan saobraćaj u Bosni i Hercegovini

Vikend je bliže, a sa njim i znatno frekventniji saobraćaj. Očekuje se veći broj vozila na putu, naročito tokom popodneva. Posebno će promet biti pojačan na pravcu Sarajevo-Mostar. Granični prelazi prema Jadranu takođe će privući više putnika.

Semafori i sigurnosne mjere

Bitno je napomenuti da se petkom u podne isključuje semafor u centru Konjica. Očekuje se da će to smanjiti gužve i kilometarske kolone na prilazu ovom gradu. BIHAMK savjetuje vozače da drže odstojanje između vozila i obavezno koriste sigurnosne pojaseve.

Preporuke za motocikliste i bicikliste

Za motocikliste i bicikliste je važno da koriste zaštitnu opremu. Ove mjere doprinose sigurnosti svih učesnika u prometu.

Sanacioni radovi na putevima

Na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, zbog oštećenja mosta, vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom. Za veća vozila saobraćaj je obustavljen. Sanacioni radovi su aktuelni i na drugim magistralnim putevima.

Granični prijelazi pod pojačanim prometom

Na graničnim prijelazima Izačić, Velika Kladuša, Bosanska Gradiška i Deleuša primjetan je pojačan promet vozila. Na ostalim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Granični prijelaz Krstac je otvoren do kraja augusta za putnički saobraćaj.

Kao dodatna napomena, zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona na graničnom prijelazu Karakaj. Teretna vozila se preusmjeravaju na Bratunac ili Raču, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -