Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHImenovanje sudije u Ustavni sud: Čamdžić odgovara na kritike

Imenovanje sudije u Ustavni sud: Čamdžić odgovara na kritike

Politička saglasnost o imenovanju

Govoreći o nedavnom imenovanju sudije u Ustavni sud, potpredsjednik Čamdžić istakao je važnost ove teme. Rekao je da je zadovoljan što konačno može iznijeti stavove o ovoj problematici.

Razbijanje mitova o Ustavnom sudu

Čamdžić je komentarisao preuveličane strahove koji su se pojavili u društvu. “Stvorena je fama da će se zemlja raspasti ako Vukoja dođe u Ustavni sud, ali se zapravo ništa značajno nije dogodilo”, naglasio je Čamdžić.

Konkurs za Upravni odbor FTV

Na pitanje o konkursu za Upravni odbor FTV, on je bio direktan. “Nismo postupili mimo zakona. Oni koji to tvrde trebaju preduzeti pravne korake”, izjavio je Čamdžić.

Otvorene pozicije i pravne procedure

Čamdžić je objasnio da je raspisan konkurs za četiri pozicije istovremeno. Ovaj potez je napravljen kako bi se spriječila dominacija jedne političke stranke. Naglasio je kako će ponude biti otvorene početkom septembra, a da već ima 10 prijavljenih kandidata.

Pravo na ispravak

Na kraju je dodao da u slučaju pravno donesene odluke koja nije ispoštovana, postoji pravo vratiti se na početak. Ovakve izjave izazivaju interes javnosti i pozivaju na dodatne rasprave o pravnim normama.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -