Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHReciklaža u Sarajevu: Povećanje prikupljenih sirovina za 54%

Reciklaža u Sarajevu: Povećanje prikupljenih sirovina za 54%

U prvih šest mjeseci 2024. godine, “Rado” je prikupio značajne količine reciklažnih sirovina. Ovi podaci potvrđuju da razvrstavanje otpada u domaćinstvima donosi rezultate.

Povećanje prikupljenih materijala

Prema izvještaju, prikupljeno je i balirano 100 tona papira. Također, prikupljeno je četiri puta više staklene i metalne ambalaže. U usporedbi s istim periodom 2023. godine, zabilježeno je 50 posto više plastične ambalaže.

Porast u reciklaži

Ukupna količina prikupljenih reciklažnih sirovina povećana je za 83 posto u odnosu na 2022. godinu. Ovi rezultati osnažuju uvjerenje da razvrstavanje otpada nije uzaludno.

Podrška građanima

“Rado” se zahvaljuje svim građanima koji aktivno učestvuju u procesu reciklaže. Važno je da otpad bude odvojen na mjestu nastanka i pravilno odložen u specijalizirane kontejnere.

Video o procesu reciklaže

Objavljen je i videozapis koji prikazuje cijeli proces – od razvrstavanja otpada do reciklaže. Ovaj video predstavlja edukativni alat koji poziva građane da još aktivnije učestvuju u reciklaži.

Kao dodatak, interaktivna mapa i daljnje informacije dostupne su na zvaničnoj stranici “Rada”. Preporučujemo da svi postanemo svjesniji svoje uloge u očuvanju okoliša.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -