Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHVlada FBiH Uvodi Subvencije za Najugroženije Zbog Poskupljenja Struje

Vlada FBiH Uvodi Subvencije za Najugroženije Zbog Poskupljenja Struje

Poskupljenje Struje u Federaciji BiH

Od danas građani Federacije BiH suočavaju se sa višim troškovima života, uključujući povećanje cijena električne energije. S obzirom na tešku ekonomsku situaciju, vlasti su odlučile poduzeti mjere za zaštitu najugroženijih kategorija.

Subvencije za Socijalno Ugrožene

Ministar energije, rudarstva i industrije FBiH, Vedran Lakić, najavio je hitne mjere. Tokom sjednice Vlade FBiH bit će predloženo produženje Odluke koja se odnosi na subvencije za domaćinstva. Ove mjere usmjerene su ka potpori za one koji imaju najniže prihode.

Ko Ima Pravo na Subvenciju?

Subvenciju mogu ostvariti penzioneri sa najnižom penzijom i korisnici stalnih novčanih pomoći. Njihova mjesečna potrošnja struje ne smije prelaziti 268 kilovatsati. Ovo su prosječne potrošnje domaćinstava koja snabdijeva Elektroprivreda BiH.

Koordinacija sa Federalnim Zavodom MIO/PIO

Federalni Zavod MIO/PIO će svakog mjeseca dostavljati spisak korisnika najniže penzije Elektroprivredi BiH. Također, resorna kantonalna ministarstva će redovno slati spiskove korisnika socijalne pomoći. Ove informacije su ključne za pravovremenu isplatu subvencija.

Apel na Građane

Građani se savjetuju da prate informacije o subvencijama. Ove mjere mogu značajno pomoći onima koji su najviše pogođeni poskupljenjem. Vijesti će biti dostupne putem službenih kanala.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -