Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHHasan Hodžić osuđen zbog primanja mita, ali ostaje kandidat na lokalnim izborima

Hasan Hodžić osuđen zbog primanja mita, ali ostaje kandidat na lokalnim izborima

Općinski sud u Sarajevu nedavno je proglasio Hasana Hodžića krivim za primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem. Ova presuda održana je u aprilu 2021. godine. Bivši vijećnik iz Novog Grada dobio je kaznu od jedne godine zatvora.

Detalji slučaja

Hodžić se tereti da je, obavljajući funkciju općinskog vijećnika i zamjenika predsjedavajućeg Općinskog vijeća Novi Grad, u periodu od jula 2019. do aprila 2020. godine, zahtijevao novčane iznose od 50.000 do 100.000 KM. Ove sume tražio je od stranog investitora kako bi osigurao odluku o izmjeni Regulacionog plana za pravno lice “Rojal Plaza”.

Kandidatura na lokalnim izborima

Un despite presude, Hodžić, poznatiji kao Ćasa, nastavlja svoju političku karijeru. On je kandidat na predstojećim lokalnim izborima ispred stranke Snaga naroda. Ramo Isak, lider stranke, potvrdio je da se Hodžić nalazi na kandidatskoj listi, ali nije bio svjestan osuđujuće presude.

Reakcije javnosti

Ova situacija izazvala je različite reakcije među građanima. Mnogi se pitaju kako takva osoba može ostati kandidat nakon osude za korupciju. S obzirom na težinu optužbi, pitanje je da li će se ovaj slučaj odraziti na izborne rezultate.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -