Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHČović: Neuspjeh plana rasta bio politički udarac za BiH

Čović: Neuspjeh plana rasta bio politički udarac za BiH

Predsjednik HDZ-a Dragan Čović bio je gost na RTV HB, gdje je komentirao političke izazove u Bosni i Hercegovini. Istakao je kako je neuspjeh plana rasta predstavljao značajan udarac za zemlju.

Ambijent za razvoj

Čović je izrazio uvjerenje da će, ako nastave s politikom koju zagovaraju, uspjeti doći do potrebnih sredstava. Govorio je o “sivoj zoni” koja ometa napredak, naglašavajući kako oni koji pokušavaju blokirati razvoj neće imati uspjeha.

Evropski put i sinergija

Lider HDZ-a vjeruje da EU put nema šanse da se zaustavi. Pozvao je na sinergiju svih stranaka, bez obzira na njihovu poziciju ili opoziciju. “Važno je da se fokusiramo na naš evropski put”, rekao je Čović.

Reakcije na kritike

Čović je odgovorio na optužbe predsjednika SDA Bakira Izetbegovića, rekavši da nijedna bolest nije zdrava. Također je dodao da oni koji su izvan vlasti trebaju pričekati izbore i usmjeriti svoje misli na evropsku perspektivu.

Prioriteti nakon lokalnih izbora

Najavio je jačanje aktivnosti na evropskom putu i unutrašnjoj stabilnosti nakon lokalnih izbora. Izborni zakon će postati prioritet, kao i drugi zakoni koji su na čekanju.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -