Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHIncident u sarajevskom vrtiću: Ugrizla djeca jedne druge

Incident u sarajevskom vrtiću: Ugrizla djeca jedne druge

U Sarajevu, roditelji su uznemireni incidentom koji se dogodio u vrtiću “Bonum – skriveno blago”. Alma Bejzić, majka jednogodišnje djevojčice, kazala je kako se njena kćerka vratila kući s čak 14 ugriza. Ova situacija izazvala je reakciju direktorice vrtića Azre Baščelije.

Izjava direktorice

Baščelija je izrazila žaljenje zbog incidenta te naglasila važnost adaptacije djece na novu sredinu. “Žao nam je što se ovo desilo djevojčici koja se tek prilagodila vrtiću,” kazala je. Također, istaknula je da razumiju brigu roditelja i njihovu reakciju, te da ne osuđuju njihove stavove.

Mjesta za poboljšanje

Prema riječima direktorice, vrtić je posluje bez problema već deset godina, a ovakvi incidenti su rijetkost. “U toku su unutrašnje analize i reorganizacije kako bismo utvrdili okolnosti događaja. Ovaj incident ne znači nasilje odrasle osobe,” dodala je.

Prevencija i budući koraci

S obzirom na učestalost sličnih situacija, Baščelija je naglasila kako je edukacija i prevencija prioritet u radu sa djecom. “U grupama djece od 1 do 3 godine, mogu se pojaviti ovakvi incidenti, no oni ne ukazuju na ozbiljne probleme,” zaključila je.

Posljedice ovog incidenta, kao i mjere prevencije, bit će predmet sastanka sa roditeljima u skoroj budućnosti.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -