Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHMinistar Helez ugostio zamjenika komandanta NATO štaba Sarajevo

Ministar Helez ugostio zamjenika komandanta NATO štaba Sarajevo

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine, Zukan Helez, primio je 30. jula 2024. godine zamjenika komandanta NATO štaba Sarajevo, brigadira Bahrija Yildiza. Ovaj susret imao je važan značaj za sigurnost i stabilnost naše zemlje.

Sigurnost i podrška NATO-a

Ministar Helez je zahvalio brigadiru Yildizu na posjeti i podršci koju NATO štab Sarajevo pruža Ministarstvu odbrane (MO) i Oružanim snagama (OS) BiH. Helez je istaknuo da prisustvo NATO-u donosi sigurnost građanima BiH.

Strateški ciljevi BiH

Tokom razgovora, ministar i brigadir razgovarali su o aktivnostima koje su realizovane prošle godine, kao i planovima za budućnost. Helez je naglasio dva ključna strateška cilja: članstvo u Evropskoj uniji i NATO-u.

Vidljivi napredak u Oružanim snagama

Brigadir Yildiz je primijetio značajan napredak u MO i OS BiH, posebno u prijemu novih kandidata i modernizaciji. Naglasio je da NATO podržava put BiH ka članstvu u ovim organizacijama.

Osposobljenost OS BiH

Zamjenik komandanta NATO-a pohvalio je angažman OS BiH u gašenju požara u zemlji. Pripadnici Oružanih snaga pokazali su sposobnost brze reakcije na krizne situacije, dokazujući svoju osposobljenost.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -