Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHDodik o Murphyjevim izjavama: 'Ozlojeđen je neuspjehom u BiH'

Dodik o Murphyjevim izjavama: ‘Ozlojeđen je neuspjehom u BiH’

Na početku svog obraćanja, Milorad Dodik je istaknuo da je amerčki diplomata Murphy ozlojeđen neuspjehom u Bosni i Hercegovini. Dodik smatra da se Murphy sada želi osvetiti Republici Srpskoj. Osudio je njegov pristup i najavio da su njegovi potezi izvan okvira Dejtonskog sporazuma.

Dodik o Murphyjevim izjavama

Dodik je kazao da je Murphy najavio neodržive mjere vezane za imovinu, što je dovelo do potpunog otpora unutar RS-a. “Tijekom njegovog mandata, niko se nije sastajao s njim”, naglasio je Dodik, dodajući da je američka ambasada iznijela “količinu laži” koja se ne može uporediti s drugim vremenima.

Sankcije i laži

Dodik je kritikovao sankcije koje su nametnute njemu i članovima njegove porodice. Smatra da su sankcije zasnovane na neistinama. “Sve naše firme su dobro poslovale, plaćale poreze te imale referentne ugovore s inostranima”, izjavio je Dodik.

Povratak na ekstremizam

Nastavio je dalje s kritikama, kazavši da Murphy predstavlja sve one koji su spremni na ekstremne mjere. “Američka politika je često koristila nasilje kao rješenje”, rekao je Dodik. Upozorio je da mu je preostalo da zatraži pomoć od ekstremnih službi.

Na kraju, Dodik je negirao navode o lošoj finansijskoj situaciji u RS-u, ističući da je zaduženost najniža u regionu, odnosno 32 posto BDP-a.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -