Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHSaobraćaj u Bosni i Hercegovini bez značajnih smetnji, ali apel vozačima

Saobraćaj u Bosni i Hercegovini bez značajnih smetnji, ali apel vozačima

Jutros se na putevima Bosne i Hercegovine saobraća suhim kolovozom. Nema značajnih smetnji ili otežanog saobraćaja. Ipak, toplo vrijeme zahtijeva dodatnu opreznost vozača.

Apel vozačima na oprez

Iz BIHAMK-a ističu da vozači trebaju praviti češće pauze tokom putovanja. Također, savjetuje se da izbjegavaju rizična preticanja. Unos dovoljne količine vode je bitan za održavanje koncentracije i sigurnosti tokom vožnje.

Posebni radovi i saobraćajne obustave

Na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, zbog oštećenja mosta, saobraćaj za vozila do 30 tona odvija se jednom trakom. Za vozila preko 30 tona, saobraćaj je obustavljen.

Sanacioni radovi su u toku i na nekoliko drugih ključnih puteva, uključujući Vitez-Travnik, Kladanj-Vlasenica i Dobro Polje-Miljevina.

Status na graničnim prijelazima

Na graničnim prijelazima Izačić i Deleuša, promet putničkih vozila je pojačan. Zadržavanja na ostalim prijelazima ne prelaze 30 minuta.

Za putnički saobraćaj do kraja avgusta otvoren je granični prijelaz Krstac. Na graničnom prijelazu Karakaj zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona. Teretna vozila preusmjeravaju se na druge prijelaze, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -