Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHSaosjećanje za nanu Bahru i dedu Ismeta: Život u izolaciji i sjećanja...

Saosjećanje za nanu Bahru i dedu Ismeta: Život u izolaciji i sjećanja na sina

Nana Bahra i dedo Ismet žive u osami sela Grajani, gdje se suočavaju s teškim životnim izazovima. Prije mnogo godina, izgubili su sina Almedina, čije patike i dalje stoje u predsoblju. Nedosanjana fasada na njihovoj kući podsjeća na neostvarene snove koje su preveli na svoju djecu, Lamiju i Ensara.

Nana Bahra i teškoće u svakodnevnom životu

Bahrina fizička stanja otežavaju joj svakodnevicu. Zbog problema s kičmom, često obavlja kućanske poslove pužeći. Ipak, nikada ne propušta vakat namaza. Oduševljena je jednim od susjeda koji svakodnevno uči ezan u obližnjoj džamiji.

Memorije na Almedina

Na groblju u Grajanima počiva njen sin Almedin. Dok je bila zdrava, Bahra je radila po cijeli dan. Poznata je Sarajlijama iz vremena kada je prodavala jagode i druge domaće proizvode na pijaci na Markalama. Tada je pomagala svima, a sada je ona ta kojoj je potrebna pomoć.

Pomoć zajednice i nada za bolju budućnost

Njen težak život olakšava naš kolega Emir, koji im jednom sedmično donosi hranu i namirnice. Ova pomoć im iznimno mnogo znači. Organizacija Pomozi.ba poručuje da se nadaju kako će Bahrina i Ismetova najveća želja biti ispunjena.

Uprkos svim iskušenjima, njihova vjera u Boga ostaje snažna. Ta vjera daje im snagu da prebrode teške trenutke, bez koje bi im život bio još teži.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -