Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHMešalić o Konakoviću: Izdajnik građanske države i pataloški lažov

Mešalić o Konakoviću: Izdajnik građanske države i pataloški lažov

Mahir Mešalić, istaknuti član Stranke demokratske akcije (SDA), kritizirao je Elmedina Konakovića, ističući da je on ne samo pataloški lažov, nego i izdajnik ideje građanske države. Ove izjave dolaze u trenutku kada se unutar partije vode rasprave o principima koji bi trebali voditi Bosnu i Hercegovinu.

Suradnja policijskih organa i sigurnosna pitanja

Mešalić je naglasio da suradnja policijskih organa između Bosne i Hercegovine i Srbije nije sporna. Međutim, ukazao je na potencijalne probleme kada se pređe na državni nivo. On smatra da se vojska i policija iz Srbije slobodno kreću kroz teritoriju Bosne i Hercegovine bez kontrole.

Trojka i nedostatak dostojanstva

Kritizirajući Trojku, Mešalić je istakao da im nedostaje dostojanstva. Podsjetio je na incident u Konjicu kada je Milorad Dodik psovao genocid i naglasio da su trebali reagovati. Također je upozorio na ponašanje Nenada Nešića, koji je ponižavao institucije države, a ipak je postao ministar sigurnosti.

Obostrana odgovornost i izazovi rasta

Mešalić je priznao da postoji obostrana odgovornost kako Trojke, tako i SDA. Istakao je da bi teško prihvatio da je premijer kantona bio dijelom takvog dokumenta, naglašavajući važnost zajedničkog rada na izgradnji stabilnije budućnosti.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -