Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHKonaković Predlaže Rješenje za Kontrolu Policijskih Aktivnosti u BiH

Konaković Predlaže Rješenje za Kontrolu Policijskih Aktivnosti u BiH

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, Elmedin Konaković, obratio se javnosti nakon kritika ministra sigurnosti, Nenada Nešića. U svom obraćanju, Konaković je iznio prijedlog koji bi mogao poboljšati borbu protiv kriminala.

Prijedlog o Saglasnosti

Konaković je naglasio da samo jedna izmjena u sporazumu može potvrditi da je Nešić istinski zainteresovan za borbu protiv kriminala. “Samo da entitetski i kantonalni MUP-ovi ne mogu sa zemljama potpisnicima bez saglasnosti državnih institucija provoditi aktivnosti na prostoru Bosne i Hercegovine”, izjavio je Konaković.

Uloga Državnih Institucija

Ministar vanjskih poslova predlaže da se u sporazum unese riječ “saglasnost” Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, OSA-e i SIPA-e. On poziva Nešića da podrži ovaj prijedlog na narednoj sjednici.

Reakcije i Kritike

Nešić je ranije kritikovao Konakovića, navodeći da njegovo ponašanje može ugroziti sigurnost građana. Prema Nešiću, stavljanje van snage postojećeg sporazuma moglo bi pomoći kriminalnim grupama. Ova razmjena mišljenja između ministara dodatno naglašava tenzije unutar državnih institucija u BiH.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -