Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHRekonstrukcija crnogorske vlade izazvala brojne komentare i tenzije

Rekonstrukcija crnogorske vlade izazvala brojne komentare i tenzije

Ove sedmice završena je rekonstrukcija crnogorske vlade, što je izazvalo brojne komentare. U vladajuću većinu su ušle Bošnjačka partija, Nova srpska demokratija i Demokratska narodna partija. Odluka Bošnjačke stranke da uđe u vladu sa prosrpskim strankama posebno je zanimala regionalnu javnost.

Izjave i reakcije

Prema riječima Nikole Nikolića, nova vlada je rezultat sporazuma između premijera Milojka Spajića i Demokratskog fronta. “To je rekonstruisana vlada koja je formirana uz podršku ultradesnih i proruskih stranaka”, izjavio je Nikolić. Dodao je da su Sjedinjene Američke Države jasno dale do znanja da ne žele Demokratski front u vladi.

Uloga Bošnjačke partije u novoj vladi

Bošnjačka partija igra ključnu ulogu u ovoj vladajućoj koaliciji. Njihova prisutnost bi trebala smanjiti ucjenjivački potencijal ultradesnih stranaka. “Kako će sve to funkcionisati ostaje neizvjesno”, istakao je Nikolić.

Prioriteti i izazovi

Osnovni cilj nove vlade, prema Spajiću, su evropske integracije Crne Gore. Međutim, kako Naglašava Nikolić, Demokratski front je pod kontrolom Beograda i Moskve, što bi moglo otežati ovaj proces.

Ova rekonstrukcija vlade donosi brojne izazove koji bi mogli uticati na budućnost Crne Gore. Kako će se stvari odvijati u narednim mjesecima ostaje da se vidi.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -